مجله کفچک

فرق قاشق چنگال بگیر و نگیر چیست؟ کدام بهتر است؟

قاشق چنگال بگیر یا نگیر؟

قاشق چنگال بگیر بهتر است یا نگیر؟ چه تفاوتی میان آن‌ها وجود دارد؟ حتما شما هم هنگام خرید قاشق و چنگال با لفظ استیل بگیر و نگیر مواجه شدید و درباره آن برایتان سوال پیش آمده است.

یکی از عوامل مهم در کیفیت و دوام قاشق چنگال‌ها، مخصوصا در هنگام خرید سرویس قاشق چنگال مواد و متریال سازنده آن‌ها است که در این مقاله با توضیحات کامل درباره قاشق چنگال های بگیر و نگیر سعی خواهیم کرد که علامت سوالی برای شما باقی نماند.

برای آشنایی با هر کدام و اطلاع از فرق قاشق بگیر و نگیر و خرید مطمئن یک سرویس قاشق چنگال باکیفیت، با کفچک (فروشگاه تخصصی قاشق چنگال) همراه باشید.

استیل یا فولاد زنگ نزن چیست؟

فولاد زنگ نزن که به آن استیل نیز گفته می‌شود، نوعی آلیاژ است که عمدتاً از ترکیب کروم، نیکل و آهن تشکیل شده است. این آلیاژ به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی، کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارد. حضور عنصر کروم در این آلیاژ باعث تشکیل یک لایه اکسید محافظ بر سطح فولاد می‌شود که از واکنش‌های شیمیایی و ایجاد زنگ جلوگیری می‌کند.

با توجه به درصد ترکیبات استفاده شده در این آلیاژ، انواع مختلفی از فولاد زنگ نزن وجود دارد که هر کدام دارای خواص خاصی هستند. برای مثال، افزایش میزان کروم یا نیکل در ترکیب آلیاژ می‌تواند مقاومت در برابر خوردگی را افزایش دهد و یا خواص مکانیکی دیگری مانند استحکام و انعطاف‌پذیری را تحت تأثیر قرار دهد.

یکی از روش‌های دسته‌بندی فولاد زنگ نزن بر اساس خواص مغناطیسی آن است. بر این اساس، فولاد زنگ نزن به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود: استیل بگیر و استیل نگیر. استیل بگیر دارای خاصیت مغناطیسی است و به آهنربا جذب می‌شود، در حالی که استیل نگیر فاقد این خاصیت است و به آهنربا جذب نمی‌شود. این تفاوت در خواص مغناطیسی ناشی از ترکیبات آلیاژی مورد استفاده در هر نوع استیل است.

استیل بگیر

استیل بگیر یکی از آلیاژ های استیل است که به علت وجود عناصری مانند آهن، کربن و کروم جذب آهنربا می‌شود. وجود نداشتن یا کم بودن نسبت نیکل در این نوع از استیل موجب می‌شود این فولاد، جذب آهن‌ربا شود.

410، 420 و 430 از گرید های مهم و پر کاربرد آن هستند. از فولاد های 420 و 440 برای ساخت کارد های باکیفیت مناسب هستند. برای خرید کارد و ساطور از کفچک می‌توانید از این صفحه دیدن فرمایید.

برخی از تولیدکنندگان از استیل 430 در تولید قاشق چنگال استفاده می‌کنند زیرا مقرون به صرفه است و از استیل نگیر بسیار ارزان‌تر تمام می‌شود.

این قاشق چنگال‌ها، همان قاشق چنگال های 18/0 (درج شده در پشت قاشق چنگال) بوده که دارای کیفیت پایین اما قیمت مناسب هستند. در این نوع از قاشق چنگال از 18 درصد کروم تشکیل شده و نیکل به کار نرفته است.

تعدادی قاشق روی آهنربا

استیل نگیر

استیل نگیر یکی از آلیاژ های استیل است که درصد بالاتری از نیکل را دارا بوده و همین موجب می‌شود خواص مغناطیسی از خود نشان ندهد.

حضور نیکل در این آلیاژ احتمال خوردگی و زنگ‌زدگی را کاهش می‌دهد و استقامت آن را قوت می‌بخشد. کروم موجب مقاومت استیل در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی می‌شود.نیکل این خاصیت ضدزنگ بودن را تقویت می‌کند و جلای آن را نیز افزایش می‌دهد.

گرید های 304 و 316 این استیل، از پرکاربردترین انواع آن می‌باشند.

استیل 316، همان استیل 18/10 معروف است که بر پشت قاشق چنگال ها مشاهده می‌کنید.

قاشق استیل 18/10 بالاترین کیفیت را دارد و با کاهش مقدار نیکل، احتمال خوردگی بیشتر می‌شود. در قاشق و چنگال 18/10، ۱۸ درصد کروم و ۱۰ درصد نیکل به‌کار گرفته شده است. این نوع قاشق چنگال، جذب آهنربا نمی‌شوند.

از استیل 304 هم برای تولید قاشق چنگال های 18/8 استفاده می‌شود. این سرویس ها هم نگیر می‌باشند اما مقاومت آن ها در برابر خوردگی نسبت به 10/18 کمی پایین تر است.

اگر در پشت سرویس شما 18/10 یا 18/8 حک شده باشد و جذب آهنربا شود، نشان از غیر اصل بودن و نامرغوب بودن سرویس قاشق چنگال است.

بگیر و نگیر در یک نگاه!

قاشق چنگال بگیر

قاشق چنگال نگیر

جذب آهنربا می‌شود.

جذب آهنربا نمی‌شود.

قیمت مناسب

قیمت مقرون به صرفه

کیفیت پایین

کیفیت فوق‌العاده

عدم وجود یا مقدار کمی نیکل

احتمال خوردگی و زنگ‌زدگی کمتر به علت وجود نیکل و کروم

تفاوت استیل بگیر و نگیر در سرویس قاشق چنگال

در صنعت تولید قاشق و چنگال، استیل به دو نوع بگیر و نگیر تقسیم می‌شود که هر کدام ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاص خود را دارند. استیل بگیر به دلیل خواص مغناطیسی‌اش، به آهنربا جذب می‌شود و معمولاً حاوی درصد بالاتری از آهن است. این نوع استیل به دلیل داشتن ساختار کریستالی متفاوت و ترکیب درصدی متفاوت از عناصر مانند کروم و نیکل، مقاومت کمتری در برابر زنگ‌زدگی دارد و معمولاً در برابر خوردگی نیز کمتر مقاوم است.

در مقابل، استیل نگیر فاقد خاصیت مغناطیسی است و به آهنربا جذب نمی‌شود. این نوع استیل به دلیل درصد بالاتر کروم و نیکل، مقاومت بیشتری در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی دارد و به همین دلیل انتخاب بهتری برای تولید قاشق و چنگال است. استیل نگیر به دلیل مقاومت بیشتر در برابر شرایط محیطی مانند رطوبت و مواد غذایی اسیدی، دوام بیشتری دارد و ظاهر براق و زیبای خود را در طول زمان حفظ می‌کند.

در سرویس‌های قاشق چنگال با کیفیت بالا، بیشتر اجزا از استیل نگیر ساخته می‌شوند تا بهترین عملکرد و طول عمر را ارائه دهند. با این حال، برخی اقلام مانند کارد یا ساطور که نیاز به قابلیت تیز شوندگی بالا دارند، معمولاً از استیل بگیر ساخته می‌شوند. استیل بگیر به دلیل سختی بیشتر و قابلیت حفظ تیزی، برای لبه‌های برنده مناسب‌تر است؛ بنابراین، در سرویس‌های قاشق و چنگال با کیفیت، تنها موارد خاصی مانند کارد از استیل بگیر ساخته می‌شوند، در حالی که سایر اقلام به دلیل مقاومت بهتر در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی، از استیل نگیر تولید می‌شوند.

قاشق چنگال بگیر بهتر است یا نگیر؟

قاشق چنگال های نگیر به علت درصد بالاتر نیکل، قیمت بالاتری در تولید دارند، همچنین به علت وجود کروم و جلای آن بعضی از افراد به آن‌ها قاشق چنگال کروم نیز می‌گویند، بنابراین از استحکام بیشتر برخوردار بوده و سال های سال، زیبایی و دوام خود را حفظ می‌کنند. شستشوی آسان‌تری دارند و لکه آب بر روی آن ها کمتر می‌ماند.

قاشق چنگال های بگیر نیز با توجه به قیمتشان، به طور معمول برای بوفه، مدارس و ... تهیه می‌شوند و می‌توانند در کنار کیفیت نسبتا خوب موجب کاهش هزینه شوند.

اگر به دنبال قاشق چنگال مرغوب و با کیفیت هستید، قاشق چنگال های نگیر پیشنهاد کفچک به شماست!

در کنار جنس قاشق چنگال، اصالت و برند آن نیز اهمیت بالایی دارد.

در صورتی که باز هم برای خرید قاشق چنگال مناسب نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید مقالات زیر را مطالعه نمایید.

اگر به دنبال بهترین برندهای قاشق و چنگال همراه با گارانتی معتبر هستید، می‌توانید از فروشگاه اینترنتی کفچک با خیال آسوده خرید کنید. در صورت تمایل به خرید حضوری نیز می‌توانید از فروشگاه کفچک واقع در میدان شوش، دیدن فرمایید.

همچنین اگر تجربه خرید قاشق بگیر یا نگیر و یا از فروشگاه آنلاین یا حضوری کفچک را دارید، خوشحال خواهیم شد که با ما درمیان گذاشته و به تصمیم گیری افرادی که به دنبال نظر شما هستند، کمک کنید.

 فروشگاه کفچک بزرگترین مرجع خرید انواع سرویس قاشق چنگال بوده و تمامی اجناس را با گارانتی اصالت کالا عرضه می‌کند.

سرویس قاشق چنگال ورساچ
انتخاب گزینه‌ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
سرویس قاشق چنگال طرح نیوسمپل
انتخاب گزینه‌ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
سرویس قاشق چنگال طرح ناخونی
انتخاب گزینه‌ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

24 دیدگاه در “فرق قاشق چنگال بگیر و نگیر چیست؟ کدام بهتر است؟

  1. مهسا34 گفت:

    برای خونه قاشق چنگال بگیر بگیرم با نگیر

    1. کفچک گفت:

      سلام مهسا عزیز
      قاشق چنگال های نگیر به علت درصد بالاتر نیکل، قیمت بالاتری در تولید دارند و برای خونه مناسب‌تر است.
      قاشق چنگال های بگیر نیز با توجه به قیمتشان، به طور معمول برای بوفه، مدارس و … تهیه می‌شوند و می‌توانند در کنار کیفیت نسبتا خوب موجب کاهش هزینه شوند.

  2. عرفانه گفت:

    استیل نگیر یعنی چی؟؟

    1. کفچک گفت:

      سلام عرفانه عزیز
      استیل نگیر یکی از آلیاژ های استیل است که درصد بالاتری از نیکل را دارا بوده و همین موجب می‌شود خواص مغناطیسی از خود نشان ندهد.

  3. شایان گفت:

    استیل همون فولاد زنگ نزنه؟

    1. کفچک گفت:

      سلام شایان عزیز
      فولاد زنگ نزن یک نوع آلیاژ از کروم، نیکل و آهن است که مقاومت بالای آن در برابر خوردگی و زنگ زدن کاربرد بالایی دارد و با توجه به درصد ترکیبات استفاده شده، انواع مختلفی نیز دارد که به استیل نیز معروف است.

  4. ملیکا کرمعلی گفت:

    فرق قاشق بگیر و نگیر فقط توی خاصیت آهنرباییه؟

    1. کفچک گفت:

      سلام ملیکای عزیز
      خاصیت آهن‌ربایی درواقع یکی از راه‌های تشخیص قاشق بگیر از نگیر است. یکی از تفاوت‌های اصلی این دو، دوام و کارایی بالاتر قاشق بگیر نسبت به نگیر است؛ زیرا از متریال بهتری در تولید این نوع کالا استفاده می‌شود.

  5. مارال فروتن گفت:

    فولاد بکار رفته توی کاردها چند می باشد

    1. کفچک گفت:

      سلام مارال فروتن عزیز
      از فولاد های 420 و 440 برای ساخت کارد های باکیفیت استفاده می‌شوند.

  6. سامیار گفت:

    قاشق های نگیر زنگ نمیزنن؟

    1. کفچک گفت:

      سلام سامیار عزیز
      در قاشق چنگال‌های نگیر احتمال خوردگی و زنگ‌زدگی به علت وجود نیکل و کروم کمتر است.

  7. yektaaaa گفت:

    ایا تمام مدلهای قاشق چنگال یونیک نگیر هستن ؟

    1. کفچک گفت:

      سلام یکتای عزیز
      بله؛ زیرا متریال مورد استفاده در ساخت و طراحی تمامی مدل‌های قاشق چنگال یونیک، بهترین متریال یعنی استیل 18/10 است که به استیل نگیر نیز شناخته می‌شود.

  8. hadi گفت:

    آیا استیل جذب آهنربا میشود ؟

    1. کفچک گفت:

      سلام هادی عزیز
      یکی از راه‌های تشخیص استیل مرغوب از استیل غیر اصل، این است که استیل باکیفیت جذب آهن‌ربا نمی‌شود.

  9. پدرام گفت:

    اگر قاشق چنگال جذب اهنربا بشه بده ؟ لازمه برای خرید قاشق چنگال با خودم اهنربا ببرم یا لازم نیست لطفا راهنماییم کنید ممنون

    1. کفچک گفت:

      سلام پدرام عزیز
      اگر از استیل 18/10 در ساخت قاشق و چنگال مدنظر شما استفاده شده باشد که به‌عنوان استنلس استیل نیز شناخته می‌شود، خاصییت آهن‌ربا نداشته و جذب آن نخواهد شد. در مورد داشتن آهن‌ربا می‌توان گفت که بسیاری از فروشگاه‌ها، برای اثبات اعتبار و کیفیت کار خود آهن‌ربا دارند که می‌توانید از آن استفاده کنید. همراه داشتن آهن‌ربا نیز روشی است که می‌تواند در آسودگی هرچه بیشتر خیال شما کارساز باشد.

  10. آقای رضایی گفت:

    استیل بگیر خوبه یا نگیر توی نی نی سایت هم گشتم گیج شدم

    1. کفچک گفت:

      سلام آقای رضایی عزیز
      قاشق چنگالی که از استیل مرغوب ساخته شود و در آن از آلیاژ نامرغوب استفاده نشده باشد، جذب آهن‌ربا نخواهد شد.

  11. nik2258 گفت:

    بعضی قاشق چنگالایی که غیره عادی سنگینترن ممکنه تقلبی باشن و توشون سرب باشه اگه وزنش غیر عادیه لطفا توجه بیشتری کنید

  12. سجاد گفت:

    ما اخر نفهمیدم چیشد هم قاشق استیل میچسبه به اهنربا هم نمیچسبه اخر آیا قاشق استیل جذب آهنربا میشود یا ن؟

    1. کفچک گفت:

      سلام سجاد عزیز
      قاشق استیل اصل به آهنربا جذب نمی‌شود، زیرا استیل ضدزنگ که معمولاً برای قاشق‌ها استفاده می‌شود، به دلیل ترکیب خاصی از فلزات مثل کروم و نیکل، خاصیت مغناطیسی ضعیفی دارد یا اصلاً ندارد. با این حال، برخی از انواع استیل‌های ارزان‌تر یا استیل‌هایی با درصد کمتر کروم و نیکل ممکن است کمی جذب آهنربا شوند.

  13. lima1365 گفت:

    مارکهای خوب جذب اهنربا نمیشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *